Bertrand Russell college is met ingang van 1 februari 2025 op zoek naar een Trajectcoach en hoogbegaafdheidspecialist.
Over de school
Onderwijs op het Bertrand Russell college staat al 50 jaar voor meer dan alleen een diploma. Krachtige kenmerken van ons onderwijs zijn de positieve sfeer, de persoonlijke aandacht en de vele kansen die geboden worden binnen een breed aanbod. De 120 medewerkers zijn zeer betrokken en bieden graag de ondersteuning en begeleiding die leerlingen nodig hebben.
Het Bertrand Russell college is een openbare school voor havo en atheneum, waar rond de 1012 leerlingen onderwijs volgen. De school is gevestigd in twee schoolgebouwen aan de Erasmusstraat in Krommenie. We hebben al jaren examenresultaten die op of boven het landelijk gemiddelde liggen. Leerlingen hebben keuzevrijheid bij het volgen van flex-modules aan het begin en einde van de dag. Hierbij werken we in kleine groepen, waarbij gekozen kan worden voor verdieping, verbreding en ondersteuning. Naast de reguliere vakken wordt aandacht besteed aan wetenschapsontwikkeling (WON), tweetalig onderwijs (TTO), filosofie, debatteren, internationalisering, theaterlessen, bèta in de onderbouw (STEAM), sportlessen (BSM) en nog veel meer. Leerlingen zijn erg tevreden over hun mentor en de begeleiding die ze krijgen als het even tegen zit.
Onze missie en visie op onderwijs
Op het Bertrand Russell college is alles nog mogelijk. We halen het maximale uit iedere leerling en we vinden het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen op onze prettige ambitieuze school. Het leren van leerlingen staat centraal zodat leerlingen hun talenten ontdekken en ontwikkelen.
Leerlingen volgen op het Bertrand Russell college hoogwaardige inspirerende en interactieve lessen en krijgen op maat begeleiding van betrokken en inhoudelijk sterke professionals. Hiervoor combineren wij moderne lessen (blended learning) met persoonlijke aandacht en bieden we veel keuzes om steeds meer eigenaarschap bij leerlingen te ontwikkelen. Dit stimuleert onze leerlingen.
Deze stimulans en het inspelen op de constant veranderende mogelijkheden op de toekomstige arbeidsmarkt en maatschappij, dragen bij aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. Naast het leren op school, leren onze leerlingen ook veel buitenschools door culturele, maatschappelijke, sportieve, creatieve en internationale activiteiten.
De combinatie van theorie en praktijk is een succesfactor voor het behalen van een diploma op het Bertrand Russell college. De samenwerking met hbo’s en universiteiten zorgt voor bovengemiddelde resultaten van onze leerlingen tijdens de vervolgopleiding. We zijn dan ook erg trots op onze leerlingen en medewerkers.
Werken op het Bertrand Russell college
We streven ernaar dat medewerkers zich zo snel mogelijk bij ons thuisvoelen en vertrouwd raken met de cultuur van de school. Nieuwe docenten, ervaren of onervaren, worden in het eerste jaar op school begeleid door een werkplekbegeleider of een docentenbegeleider. Aan de hand van een introductieprogramma op de eerste schooldag en themabijeenkomsten in de loop van het jaar worden nieuwe docenten wegwijs gemaakt in ons onderwijs. Dit is naast de vakinhoudelijke begeleiding vanuit de sectie waar de docent deel van uitmaakt. Nieuwe docenten worden minimaal twee keer per jaar geobserveerd tijdens de les, waarna altijd nabespreking plaatsvindt. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor deelname aan extra cursussen of workshops.
Functieomschrijving
Per februari 2025 zijn wij op zoek naar een trajectcoach/ hoogbegaafdheidspecialist (zorgspecialist B) voor het Bertrand Russell college. De trajectcoach/ hoogbegaafdheidspecialist zal voornamelijk werkzaam zijn op de bovenbouwlocatie (leerjaar 3-6). Voor het deel hoofdbegaafdheid kunnen ook leerlingen van de onderbouw in beeld komen. De functie beslaat 20 uur (0,5 fte) per week. De aanstelling is voor één jaar, met zicht op een vaste aanstelling.
Als trajectcoach/ hoogbegaafdheidspecialist ben je gericht op de begeleiding van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte (specialisatie hoogbegaafdheid). Je werkt binnen het ondersteuningsteam van de school samen met (andere) trajectcoaches, afdelingsleiders, leerjaarcoördinatoren, mentoren, docenten, ouder(s)/verzorger(s) en waar nodig met externe hulpverlening.
De werkzaamheden van een trajectcoach bestaan o.a. uit:
- Individueel begeleiden van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte vanuit de trajectgroep, zodat zij binnen de school onderwijs kunnen blijven volgen.
- Begeleidingsgesprekken voeren, ontwikkelingsperspectiefplannen schrijven, volgen en evalueren en er cyclisch mee werken.
- Contacten met ouder(s)/verzorger(s), docenten, mentoren en andere betrokkenen onderhouden om gezamenlijk op te trekken in de begeleiding van de leerling.
- Adviseren en eventueel coachen van docenten en onderwijsondersteunend personeel waar deze handelingsverlegen zijn. Hierbij kan gedacht worden aan lesobservaties, het geven van voorlichting en advies aan medewerkers die in contact komen met leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte.
- Deelnemen aan de overlegstructuur: overleggen met het ondersteuningsteam, rapportvergaderingen/leerlingbesprekingen en overleggen met externe partners in het EAT (extern advies team) of MDO’s (multidisciplinaire overleggen).
De werkzaamheden van een hoogbegaafdheidspecialist bestaan o.a. uit:
- Meedenken met leerlingen en collega’s over compacten, verrijken, versnellen, differentiëren en/of peergrouponderwijs (zoals een verrijkingsklas).
- Coachende gesprekken voeren met HB-leerlingen. Motiveren, psycho-educatie, versterken van de executieve functies en het vakinzicht (vakspecifieke leerstrategieën) zijn hierbij belangrijke aspecten.
- Meedenken over de inzet van ICT (hulpmiddelen).
- Signaleren van (relatief) onderpresterende HB-leerlingen n.a.v. leerlingbesprekingen, berichten in het leerlingvolgsysteem of collegiaal consult.
- Verzorgen van informatie over de toeleiding naar en inhoud van HB-begeleiding binnen het Bertrand, zowel aan collegae als aan huidige en toekomstige leerlingen en hun ouders.
- Zorgdragen voor correcte rapportages in het leerlingvolgsysteem (Magister)
- Bij instroom en uitstroom van HB-leerlingen, zorgdragen voor doelgerichte uitwisseling van beschikbare subjectieve en objectieve gegevens, gericht op het vaststellen van onderwijsbehoeften en borging van de doorgaande leerlijn;
- het organiseren en voeren van coaching-, begeleidings-, voortgangs- en evaluatiegesprekken met de jongere, het team en ouders/verzorgers;
- het opstellen, uitvoeren, evalueren en bijstellen van leerlingspecifieke ondersteuningsplannen (OPP’s).
- Meedenken over het opstellen en evalueren van het beleid t.a.v. hoogbegaafdheid op schoolniveau (bijv. in schoolgids, ondersteunings- en beleidsplan).
- Deelnemen aan regionale overleggen over HB, ter bevordering van de kennisdeling en samenwerking tussen de scholen onderling.
- Draagvlak en deskundigheid van collega's bevorderen.
Functie-eisen
De trajectcoach/ hoogbegaafdheidspecialist die wij zoeken heeft een relevante opleiding (bijv. psychologie, (ortho)pedagogiek), HB-specialist of HB-professional en tenminste HBO werk- en denkniveau, heeft kennis van en ervaring met het werken met leerlingen met diverse ondersteuningsbehoeften (specifiek hoogbegaafdheid) en is flexibel om aan te kunnen sluiten bij de dynamische omgeving van een school. Kennis van didactiek en de ontwikkelingen rondom passend onderwijs in het voortgezet onderwijs is een pré.
Verder vinden we het belangrijk dat een trajectcoach/ hoogbegaafdheidspecialist:
✔ Initiatief neemt in samenwerking (intern/extern), actief afstemt en overleg initieert;
✔ Talenten in jongeren herkent en stimuleert;
✔ Zelfstandig is in het uitvoeren van de taken;
✔ Een coachende stijl van begeleiden heeft;
✔ Denkt in oplossingen;
✔ Sterk is in het geven van voorlichting en advies;
✔ Beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
✔ Vaardig is in het gebruik van administratieve computerprogramma’s.Arbeidsvoorwaarden
Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving, waar leerlingen en medewerkers een persoonlijke ontwikkeling door kunnen maken die past bij hun aanleg, competenties en ambitie. De functie wordt gewaardeerd conform de CAO VO in schaal 10 (min. €3031 max. €5030 bij een fulltime dienstverband) afhankelijk van ervaring.
De vacature is in eerste instantie tijdelijk. Er zijn mogelijkheden tot verlenging voor langere tijd.
OVO Zaanstad
Je wordt onderdeel van een uitgebreid netwerk. Het Bertrand Russell college maakt deel uit van OVO Zaanstad, het schoolbestuur van zeven openbare middelbare scholen en een Internationale Schakelklas in Zaanstad. Binnen OVO Zaanstad heb je de mogelijkheid om je Individueel Keuzebudget (IKB) te benutten, zowel in tijd als in geld. Bovendien bieden we bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve ziektekostenverzekering aan.
Solliciteren
Solliciteren
De sollicitatie kan gericht worden aan Paul Smit (afdelingsleider) via Meesterbaan. De gesprekken vinden zo snel mogelijk plaats na de sluitingsdatum.
Contactpersonen
Als je geïnteresseerd bent in deze functie en/of vragen hebt, dan kan je contact opnemen met Brenda van Steenoven (Coördinator Ondersteuning en Begeleiding), via b.vansteenoven@bertrand.nl of 075 621 0426.
←Terug naar vacatures