;
Allround senior P&O adviseur


OVO Zaanstad is met ingang van Januari op zoek naar een Allround senior P&O adviseur.

Over de school
Samen voor goed onderwijs - dit is waar OVO Zaanstad voor staat. Met zeven scholen voor openbaar en algemeen toegankelijk voortgezet onderwijs en een Internationale Schakelklas (ISK) maakt OVO Zaanstad hét verschil voor leerlingen in de Zaanstreek.
 
Wij bieden leerlingen goed een waardevol onderwijs op zeven heel uiteenlopende scholen van praktijkonderwijs tot gymnasium, van klein tot groot – wij hebben het allemaal in huis. Vanuit onze waarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting omarmen we verschillen in cultuur, talent, overtuiging en interesses. Iedereen is welkom. We besteden proactief aandacht aan die verschillen, zodat onze leerlingen leren hoe iedereen anders is en zij zelf kunnen zijn wie ze willen zijn.
 
Binnen onze veilige leeromgeving bieden we al onze leerlingen een kansrijk toekomstperspectief. We beogen de leerlingen voor te bereiden om als mondig en geëmancipeerd mens deel uit te maken van de samenleving. Alleen en samen met anderen verantwoordelijkheid te willen en durven nemen in hun leefgemeenschap en leefomgeving. Respectvol omgaan met anderen is daarbij vanzelfsprekend.
 
Met 6.100 leerlingen en 800 medewerkers zijn we een solide organisatie die meetelt. Door onze overzichtelijke omvang kennen we elkaar en weten we elkaar goed te vinden. De kwaliteit van ons onderwijs gaat hand in hand met de kwaliteit van onze medewerkers. Binnen OVO Zaanstad wordt gewerkt binnen een professionele cultuur. Onze medewerkers blijven zich continu ontwikkelen om het beste onderwijs te kunnen bieden. Er wordt ingezet op het talent van medewerkers en er wordt nadrukkelijk de ruimte geboden met elkaar samen te werken en samen te leren.

Functieomschrijving
Ben jij die strategische denker die een positieve impact wil maken op zowel medewerkers als organisatie? Stap in een uitdagende en veelzijdige P&O-rol waar jouw ervaring en visie de toekomst van het onderwijs helpen vormgeven.  Maak deel uit van een team dat werkt aan de toekomst van onderwijs, waar ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van medewerkers voorop staan.

Wat ga je doen?
Als P&O adviseur maak je deel uit van het deskundig team P&O. Je werkt zelfstandig, maar trekt daarbij ook samen op met de twee andere P&O adviseurs, de adviseur Leren en Ontwikkelen, de teamleider P&O en de vier collega’s op de personeelsadministratie. Je werkt op het OVO Service kantoor met diverse afdelingen en gaat ook vaak langs op de scholen om adviezen te geven.
 
We werken samen aan drie belangrijke strategische HR-thema’s: de lerende organisatie, leiderschap en duurzame inzetbaarheid. Als P&O adviseur speel jij een sleutelrol in het vormgeven van dit beleid, waarbij je onder andere werkt aan vitaliteit, professionele groei en loopbaankansen voor medewerkers. Je draagt bij aan een cultuur waarin gedeeld leiderschap, eigenaarschap en resultaatgericht werken hand in hand gaan.
 
Als P&O adviseur ben jij dé strategische sparringpartner voor onze leidinggevenden op alle deelgebieden van het P&O vak. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en ondersteunt hen bij personeels- en organisatievraagstukken. Met jouw inzet draag je bij aan het optimaliseren van de kwaliteit en kwantiteit van de personeelsbezetting. Hierbij weet je een balans te vinden tussen mensgerichte betrokkenheid en organisatiebelang.
 
Je neemt deel aan diverse interne en externe overleggen, analyseert relevante trends en ontwikkelingen en vertaalt deze naar onze organisatie voor het P&O beleid. Je helpt mee doelen te stellen en legt de focus op onder andere strategische personeelsplanning en denkt hierbij mee over de formatie, de arbeidsmarkt, aantrekken van nieuwe medewerkers en de maandrapportages.
 
Ook verzuimmanagement, duurzame inzetbaarheid, arbeidsvoorwaarden en rechtspositie, werving en selectie, functioneren en beoordelen, scholings- en ontwikkelingsvraagstukken zijn onderwerpen waarop jij adviseert en ondersteunt. Je kunt uitstekend beleidsnotities schrijven en deze zijn helder en logisch opgesteld.
 
Met jouw inzet til je het personeelsbeleid naar een hoger niveau en draag je bij aan onze missie om een veilige, lerende omgeving te creëren voor leerlingen én medewerkers. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat ons personeelsbestand gezond, gemotiveerd en wendbaar blijft.

Functie-eisen
Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding in HRM en minstens vier jaar ervaring in een vergelijkbare rol in het (voortgezet) onderwijs. Daarnaast herken je jezelf in de volgende eigenschappen:
 
 ✔Je bent strategisch en analytisch sterk en kunt zowel mensgericht als organisatiegericht adviseren.
 ✔Je voelt je thuis in een lerende organisatie waar teamleren en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.
 ✔Jouw adviesvaardigheden en communicatieve kwaliteiten maken dat je moeiteloos beleid kunt ontwikkelen én implementeren.Arbeidsvoorwaarden
Bij OVO Zaanstad krijg je de kans om het verschil te maken in een professionele, lerende organisatie. We stimuleren innovatieve ideeën en bieden jou de ruimte om die te verwezenlijken. Naast een dynamische functie met directe impact op de strategische doelen van onze organisatie, kun je rekenen op:

 ✔ Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband.
 ✔ Een aantrekkelijk salaris in schaal 11 (afhankelijk van jouw ervaring max. €5.862,- bij een fulltime dienstverband).
 ✔ 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 ✔ Een individueel keuzebudget van 90 uur bij een fulltime dienstverband.
 ✔ Gedeeltelijk thuiswerken en/of vergoeding van woon-werkverkeer.
 ✔ Ruime ontwikkelingsmogelijkheden met een focus op jouw eigen professionele groei.
 ✔ Een betrokken team waarin gedeeld leiderschap en samenwerking centraal staan.
 ✔ Aandacht voor jouw welzijn: stoelmassages, wekelijks vers fruit en gezellige teambuildingsactiviteiten.

Solliciteren
Ben jij klaar om jouw stempel te drukken op ons personeelsbeleid en zo bij te dragen aan de toekomst van het onderwijs in Zaanstad? Solliciteer dan vóór dinsdag 5 november 2024! Stuur je motivatiebrief en cv naar sollicitatie@ovo-zaanstad.nl ter attentie van Astrid de Leeuw. Heb je nog vragen? Astrid is bereikbaar op 06-57311497.
De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 12 november 2024.
 
OVO Zaanstad biedt jou een omgeving waarin je niet alleen de organisatie, maar ook jezelf verder kunt ontwikkelen. Grijp deze kans om een blijvende bijdrage te leveren aan het onderwijs in de Zaanstreek!
 



←Terug naar vacatures